Wie ben ik

peetersJef_edited.jpg

Hout bewerken is vakmanschap

30 jaar expertise  |  Passie voor hout & innovatie  |  Oog voor detail & duurzaamheid

Jef Peeters werkt al 30 jaar in binnen- en buitenland aan kleine en grote maatwerkprojecten met hout. Hij specialiseerde zich onder andere in duurzame houten kolommen en bamboe. Jef is als ondernemer het gelukkigst wanneer hij zijn liefde en passie voor het vakmanschap kan combineren met het aanbieden van relevante producten die inspelen op de noden van de maatschappij.

U bent bij Jef Peeters aan het juiste adres voor houtprojecten op maat. Naast particuliere klanten doen ook architecten, tuinarchitecten, interieurontwerpers en schrijnwerkerijen regelmatig beroep op zijn expertise.

Jef Peeters denkt met u mee en formuleert advies op maat vertrekkend vanuit uw idee. Hij realiseert vervolgens het houtproject van uw dromen in zijn atelier in Schoten of op verplaatsing.

Een greep uit de mogelijkheden en tal van realisaties:

  • ronde, houten holle kolommen als duurzaam en esthetisch alternatief voor staal of beton.

  • tuintafels, poorten, terrassen, afscheidingen, carports, pergola's, ...

  • terrassen in bamboe of hout.

Aarzel niet om contact op te nemen om uw ideeën te bespreken.

Jef 013 X.jpg

Welke weg legde Jef Peeters intussen al af?

In 1991 zette Jef Peeters de stap naar voltijds ondernemen. Hij vestigde zich in Westmalle waar zijn houtbewerkingsbedrijf het levenslicht zag. Zestien jaar later richtte hij een productie-eenheid op in Noorwegen. Dat werd een enorm verrijkende ervaring op persoonlijk en professioneel vlak.

 

In Noorwegen ontdekte Jef Peeters de verschillen in bedrijfscultuur en houttoepassingen. Daar ervaarde hij dat we op de Vlaamse vakkennis trots mogen zijn. De Scandinavische landen hebben zeker de nodige competenties in huis én hebben een voorsprong op gebied van duurzaam bouwen. Vlaanderen scoort dan weer veel beter op afwerking, nieuwe toepassingen en innovatieve technieken. Vlaamse ondernemers tonen ook opvallend meer gedrevenheid en motivatie.

 

Daarom verhuisde Jef Peeters de productie zes jaar later opnieuw naar België. De opgedane kennis over duurzaam bouwen bracht hij met zich mee. Sindsdien produceert hij zijn houttoepassingen in zijn atelier te Schoten.